Blog
|
23 augustus 2021

Bavik Super Pils verkozen tot Beste Pils van België

Amper een maand nadat Bavik Super Pils een gouden medaille kreeg op de World Beer Challenge, kaapt het bier nu de eerste prijs weg op de prestigieuze World Beer Awards in Londen als beste pils van België. “We scoren al langer bij de bierkenners die hun weg vinden naar onze ongepasteuriseerde pils, maar deze internationale erkenning als beste pils doet deugd.”

BLINDE PROEVING DOOR INTERNATIONALE JURY

De World Beer Awards zijn dé referentie onder de bierprijzen en heel wat brouwerijen schrijven hun bieren dan ook jaarlijks in. Hoe worden deze dan beoordeeld?  Albert De Brabandere verduidelijkt: “Alle bieren worden blind geproefd en beoordeeld door bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld. Daarom zijn de World Beer Awards internationaal hoog aangeschreven en worden ze beschouwd als de Oscars onder de bierprijzen.” Bavik Super Pils neemt het als beste pils van België nu op tegen de winnaars uit andere landen en maakt nog steeds kans op de titel beste pils ter wereld.

ONGEPASTEURISEERDE PILS

Volgens de brouwerij ligt het geheim van Bavik Super Pils vooral in het feit dat het bier bij productie niet gepasteuriseerd wordt en dus steeds verser dan vers uit de brouwerij vertrekt. “In tegenstelling tot alle andere Belgische pilsbieren verhitten we het bier niet op het einde van het brouwproces omdat we vinden dat dit de smaak te veel beïnvloedt. We gebruiken de beste hop die een fijne bitterheid achterlaat. Mochten we kiezen voor pasteurisatie, dan smelten de restsuikers en smaakt het bier zoeter waardoor de smaak van de hop verloren gaat. Als je een goed bier brouwt in perfect hygiënische omstandigheden, hoef je het nadien niet te pasteuriseren om eventuele infecties voor te zijn. Zo behouden we onze unieke smaak.

Bavik Super Pils Beste Belgische Pils Wba Lr